MUP HNK nakon sedam godina konačno dobio 30 mlađih inspektora

Preporučujemo

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova, danas je u čin mlađeg inspektora promovisano 30 kadeta Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Ovo je prvo kadrovsko popunjavanje kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova od 2017. godine, budući da isto nije bilo moguće zbog neimenovanja komesara policije”, navode iz MUP-a HNK.

- -

Nakon što su im uručeni certifikati, kadetima su čestitke uputili direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević, komesar policije Robert Perić i ministar MUP-a HNK Marijo Marić.

Uz prigodno čestitanje kadetima, oni su istaknuli i nužnu potrebu daljeg stručnog usavršavanja, timskog rada, te etičkog i profesionalnog obnašanja svih dužnosti i zadataka, te da je ova promocija kadeta veliki doprinos na polju podizanja sigurnosti u Kantonu, ali i cijeloj BiH.

Ministar MUP-a HNK Marijo Marić je kazavši da je za njega oduvijek policajac bio simbol hrabrosti, časti i integriteta, kadetima kazao kako su stekli osnovna znanja, koja će na terenu trebati, te da položenu zakletvu i etički kodeks trebaju živjeti kako bi učinkovito djelovali i pokazali zašto su odabrali taj poziv.

Govoreći o aktualnom i vrlo izazovnom razdoblju za MUP HNK, ponajviše zbog nedostatka kadrova je naglasio da, brojnost policajaca često ne znači i efikasnost.

- -

“Zato je neophodno konstantno usavršavanje i zato vas s ovoga mjesta pozivam, imam pravo, obvezu i mandat, na ništa manje od izvrsnosti”, poručio je ministar Marić.

Opšti uspjeh ove generacije ocijenjen je kao odličan, a Faruk Marić je proglašen kadetom generacije.

Prema Nastavnom planu i programu, obuka kadeta MUP-a HNK je trajala četiri mjeseca, a bila je podijeljena u tri faze, a to su teorijska nastava, praktična obuka i polaganje završnog ispita.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...