MUP HNK o pucnjavi u Mostaru: Ranjeni policajac van životne opasnosti

Preporučujemo

U Mostaru je u pljački koja se dogodila tokom noći ranjen policajac, prilikom sprječavanja pljačke objekta u mostarskom naselju Južni logor.

Kako je saopćeno iz policije, oko 01:50 sati u operativni centar PU Mostar NN osoba je prijavila da se u ulici M. Tita naselje “Dolina sunca”, nalazi više sumnjivih osoba.

- -

“Policijska patrola za kratko vrijeme stiže na mjesto događanja gdje zatiče četiri maskirana lica, koji ulaze u lično vozilo nepoznatih registarskih oznaka. U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemogući bijeg osumnjičenim licima, isti ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila te jedan hitac ranjava policijskog službenika, koji je prebačen u bolnicu i van je životne opasnosti”, navodi se iz MUP-a HNK.

Ubrzo na mjesto događaja stiglo je više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena te pokrenuli opsežnu operativnu potragu za osumnjičenim osobama, prenosi N1.

“Trenutno se na terenu vrši uviđaj i traje kriminalističko operativna istraga policijskih snaga MUP-a HNK, zajedno sa nadležnim tužilaštvom”, navode iz policije.

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...