MUP KS pokrenuo disciplinski postupak protiv policajca koji tvrdi da 7 godina radi u istoj uniformi

Preporučujemo

Odjeljenje za unutrašnju istragu – Jedinica za profesionalne standarde provela je istragu protiv policijskih službenika Viktora Ćatića i Amira Bašića zbog javnog istupanja o stanju u MUP-u KS.

Ovo odjeljenje je utvrdilo osnovanu sumnju da je Viktor Ćatić u istupanjem u sredstvima javnog informisanja počinio težu povredu službene dužnosti, te je izvještaj o provedenoj unutrašnjoj istrazi sa pratećom dokumentacijom dostavljen je u nadležnost disciplinskom tužiocu u Upravi policije, MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, i za Amira Bašića je unutrašnjom istragom utvrđeno da je gostovanjem na “O kanalu” počinio težu povredu službene dužnosti te je postupak predat u nadleženost disciplinskog tužioca.

Nezadovoljni radom postojećeg Sindikata policije KS, dio pripadnika je osnovao Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika KS, a tom prilikom je policajac Amir Bašić u izjavi za O kanal kazao da već sedam godina radi u istoj uniformi i cipelama, te je protiv njega bila pokrenuta unutrašnja istraga.

“Ovaj postupak koji provodi Uprava policije i Jedinica za profesionalne standarde je direktni atak na slobodan sindikalni rad i slobodu javne rijeći u tom segmentu”, prokomentarisao je Viktor Ćatić istragu.

Također, naveo je da ako su istrage cijena da se prezentuje u kojim i kakvim uslovima rade policijski službenici, državni službenici namještenici u Kantonu Sarajevu, isplati se i odgovarati.

“Neće nas metodama pritiska spriječiti u sindikalnoj borbi”, poručio je Ćatić.

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...