MUP KS: Policija će biti prisutna na velikim odmorima u osnovnim i srednjim školama

Preporučujemo

Dana 3.9.2018.godine počinje nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo, kada će pored ostalih u odgojno – obrazovne ustanove po prvi put krenuti i veći broj učenika “đaka prvaka”.

Policijski komesar je organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo naložio da sačine planove koji će obuhvatiti aktivnosti i prisustvo policijskih službenika ispred škola, a naročito u vrijeme dolaska, odlaska učenika i za vrijeme velikih odmora.

Također, ostvareni su kontakti sa direktorima i pedagozima osnovnih i srednjih škola, te dogovorena saradnja na preduzimanju zajedničkih aktivnosti u cilju nesmetanog i sigurnog odvijanja nastavnog procesa.

Policijski službenici zaduženi za rad sa lokalnom zajednicom (RPZ policajci), prvih dana ove školske godine učenicima prvih razreda osnovnih škola će održati predavanja na temu “Djeca u saobraćaju”.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo svim učenicima i nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo želi sretan početak nove školske godine.

Najnovije

Lana Pudar se danas bori za prvu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, danas će se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100...