MUP KS: Razbojnik ekspresno uhapšen

Preporučujemo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su u Novom Sarajevu uhapsili osobu inicijala F.A. rođenu 1995. godine u Goraždu, prenosi N1.

Kako piše u izvještaju, jučer u službene prostorije III PU pristupio je M.A. iz Sarajeva i prijavio da je dana 01.01.2018.godine oko 19,30 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, od strane F.A. iz Sarajeva nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva.

- -

Tom prilikom, po izjavi oštećenog, F.A. je uz upotrebu fizičke snage od istog otuđio određenu sumu novca, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod M.A. konstatovane teške tjelesne povrede.

Spomenutog dana u 18,15 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode F.A., rođen 1995. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289. i 172. KZ F BiH (Razbojništvo i Teška tjelesna povreda).

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a F.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Merima Druškić)

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...