MUP RS: Imamo informacije da se u Banja Luci sprema incident

Preporučujemo

U cilju održavanja stanja bezbjednosti Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima mjere i apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjoj Luci, saopćeno je danas iz ove institucije.

Kako piše u saopćenju, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će, povodom sutrašnjeg skupa grupe „Pravda za Davida“, koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

”Naime, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banja Luku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom.

S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila.

“Apelujemo na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

Takođe, u cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra. MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom”, saopćeno je iz MUP-a.

Grupa Pravda za Davida je, podsjećamo, javnosti ranije saopćila da će veliki skup biti održan u petak na Trgu Krajine, prenosi N1.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...