MUP RS: Muškarac iz puškomitraljeza pucao na policajce

Preporučujemo

Šezdesetšestogodišnjak čiji su inicijali I.B. sa područja opštine Modriča uhapšen je jer je pod dejstvom alkohola puškomitraljezom pucalo na službena lica dok su vršila službene dužnosti, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz PU Doboj navode da je I.B. istog dana oko 18,30 časova, Policijskoj stanici Modriča prijavio da je između njega i člana porodice, odnosno lica J.B. došlo do određenih nesuglasica. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Modriča koji su nakon obavljenog razgovora sa licem J.B. otišli do porodične kuće prijavitelja.

- -

“Dolaskom pred kuću prijavitelja, patrola policije je pokucala i predstavila se, a potom je lice I.B. iz unutrašnjosti, sa vatrenim oružjem pucalo kroz ulazna vrata porodične kuće, nakon čega su se policijski službenici udaljili na bezbjedno mjesto”, navedeno je iz PU Doboj.

Nakon navedenog, I.B. je izašlo ispred kuće te je ispalilo još dva hica u nepoznatom pravcu, a potom je uz upotrebu sredstava za vezivanje lišeno slobode kazali su u PU, prenosi N1.

Izvršen je uviđaj, prilikom čega je pronađen i oduzet puškomiraljez sa dva okvira sa municijom.”Izvršenim alkotestiranjem kod osobe I.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,39 g/kg..Navedena osoba će danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, piše u saopštenju PU Doboj.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...