MUP RS: Ne postoji Interpolova potjernica za članovima “Srbske časti”

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne može dati podatak da li se protiv neke osobe vodi istraga ili ne, stoji u odgovoru MUP RS-a na pitanje koje je uputila televizija N1.

Iz entitetske policije su istakli da prema raspoloživim saznanjima ne postoji Interpolova potjernica u vezi sa osobama bliskim „Srbskoj časti“.

- -

Također, iz MUP RS-a su za N1 kazali kako nisu utvrđeni bilo kakvi propusti zbog kontakata ove organizacije sa štićenim ličnostima ovg bh. entiteta.

Podsjećamo, predsjednik udruženja “Veterani Republike Srpske (RS)” Duško Vukotić danas je negirao navode koji su se ovih dana pojavili u javnosti o tome da njegovo i udruženje “Srbska čast”, i ostale organizacije sa kojima sarađuju, rade na formiranju paravojne formacije.

Vukotić je otkrio da je on uputio poziv u goste omladinskom klubu organizacije “Srbska čast”, a u pitanju je pravno lice registrovano u Nišu u Srbiji, kao udruženju sa kojim imaju sporazum o saradnji od 2014. godine.

(Index.ba)

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...