MUP RS: Savjeti građanima uoči dolaska Lavrova

Preporučujemo

Policijski službenici MUP-a RS, povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj 21. septembra 2018. godine, preduzet će mjere prvog (najvišeg) stepena bezbjednosti na teritoriji gradova Istočno Sarajevo i Banjaluka, kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu, saopćeno je iz ovog Ministarstva danas.

”S tim u vezi, navedenog dana u vrijeme dolaska i odlaska delegacije, biće zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije, odnosno na putnom pravcu od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do samog grada u vremenskim periodima od 14,00 do 16,00 časova, kao i od 18,00 do 19,30 časova, kao i u ulicama Gundulićeva, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice Kralja Petra I Karađorđevića za vrijeme aktivnosti gospodina Lavrova. Obustave na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža biće periodične u vremenskom periodu od 11,30 do 14,00 časova.

- -

Navedenog dana biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti preko 7,5 tona na području Grada Banjaluka, opština Laktaši, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području Grada Banjaluka i Istočno Sarajevo, kao i na trasi kretanja zabranjena upotreba dronova”, saopćeno je iz MUP-a.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.

”Predstavnici medija i svi građani su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Navedenog dana, biće zabranjen rad određenih ugostiteljskih i drugih objekata na području gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo, kao i Opštine Laktaši.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske će u četvrtak 20. septembra od 15,00 časova i petak 21. septembra dok za tim postoji potreba, pregledati stanove, poslovne prostore i druge objekte koji se nalaze u blizini temelja srpsko – ruskog hrama, te s toga molimo građane za razumijevanje i saradnju.

- -

Građani će na lokaciju temelja srpsko – ruskog hrama, moći ući iz Gundulićeve ulice, iz pravca Aleje Svetog Save kao i Olimpijskih pobjednika do 15,00 časova, a nakon toga isključivo pješačkom zonom iz pravca naselja Borik. S obzirom da će se vršiti pregledi na ulazima, građanima se savjetuje da ne nose ruksake i torbe, te da obavezno ponesu identifikacioni dokument.

Takođe, apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Građanima savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka delegacije”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Sergej Lavrov, podsjećamo, u Bosnu i Hercegovini će stići večeras.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...