MUP SBK: Kod Travničana pronađeno pola kilograma speeda

Preporučujemo

Koristeći informacije dobivene provedbom akcija na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga u proteklih mjesec dana, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK-a ponovo su zaplijenili određenu količinu opojne droge, saopćeno je u srijedu na internetskim stranicama MUP-a SBK-a.

Naime, nakon što je pribavljena naredba za pretres Općinskog suda Travnik, u jednom od gradskih naselja u Travniku izvršen je pretres stana u kojem je zatečena i uhapšena osoba A.S. iz Travnika.

Tom prilikom zaplijenjeno je gotovo pola kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, zatim novac koji potiče od prodaje droge, vaga za precizno mjerenje narkotika, tzv. drobilica kao i plinski pištolj s pripadajućom municijom.

Pomoć u realizaciji ovih aktivnosti službenicima Sektora kriminalističke policije pružili su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku, piše radiosarajevo.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, nastavljaju se aktivnosti na dokumentiranju i procesuiranju navedenog kaznenog djela.

Najnovije

Lagumdžija: Oko 56 posto optuženih za ratne zločine kriju se u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija rekao je da nije zadovoljan stepenom riješenosti predmeta ratnih...