MUP se zvanično oglasio o nesreći u kojoj je učestvovao Semir Efendić

Preporučujemo

Nakon nezvaničnih informacija da je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas upravljajući automobilom u naselju Grbavica udario pješaka, koji je nakon nekoliko sati preminuo u bolnici, o ovoj nesreći zvanično se oglasio i MUP KS.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dana 17.03.2018.godine u 14,30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, reg. oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18 sati.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage – Sektora uniformisane policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Navedenog dana u 19,00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela”.

Kako saznajemo, Efendić će u Jedinici biti zadržan naredna 24 sata.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...