Muriz Memić na protestu za Davida: I ja i Davor smo umrli onaj dan kada su umrla naša djeca

Preporučujemo

Više od 15. 000 građana iz cijele BiH prisutvovalo je večeras na Trgu Krajine u Banja Luci. Oni su na velikom protestu tražili istinu i pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Okupljenima se obratio i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva.

- -

– Sudbina je mene i Davora spojila na najgori način. Suvišno je bilo šta reći posebno nakon majke Suzane koja je smogla snage za razliku od moje supruge koja nije smogla snage da dođe na jedan skup. Da nije bilo Ifeta Feradeta advokata, ja ne bih bio tu. Čovjek već dvije godine radi bez marke. Ima još dobrih ljudi i u MUP-ovima i u tužilaštvima i borimo se za pravdu. Prvi zaključak je bio da je bilo ubistvo, a ustvari tužilaštvo je tri mjeseca tražilo neke Rome koje će optužiti. U federalnom MUP-u nestao je lakirani komad jer su shvatili da ne pripada nijednom vozilu – kazao je Memić.

I ja i Davor smo umrli onaj dan kada su umrla naša djeca. Niti spavam, niti jedem kako treba, dodao je Muriz Memić.

Memić se na kraju zahvalio na podršci i zagrlio sa Davorom.

– Davor je nama pružio podršku kada nam je trebala i mi ćemo njemu do kraja. Pravda za Dženana, Davida pravda za sve nas – rekla je Dženanova sestra Arijana.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...