Muriz Memić sa protesta: Ovo je ubistvo iz obijesti, Vlada se uvijek sastaje tek kad se nešto desi

Preporučujemo

Okupljanju više hiljada građana Sarajeva na mjestu ubistva studentice Azre Spahić pridružio se i Muriz Memić. On je kazao kako je tu došao da da podršku i da se desilo ubistvo iz obijesti.

“Normalno je da sam tu i podrška, ali ubija me ova tišina i teško je sad išta govoriti. Koliko je narod ovo shvatio ozbiljno i drago mi je da su se okupili u ovolikom broju”, rekao je Memić.

Kazao je da će se ovakve stvari dešavati dok se ne promijeni stanje u državi i da se desilo ubistvo iz obijesti.

“Dok se ne promjeni stanje u državi, sve ovo će se dešavati i dalje. Ovo je ubistvo iz obijesti. Ja ću se sjetit i Have Dovadžije i malog dječaka Marevca i još niko nije odgovarao. Zato se ovo dešava, kažu ima sud, a kazne su preblage. Dok se ne pooštre kazne neće se promijenit stanje”, rekao je Memić.

Rekao je da neće vjerovati Tužilaštvu Kantona Sarajevo dok se na njegovom čelu nalazi Sabina Sarajlija.

“Ja u rad kantonalnog tužilaštva neću vjerovati dok je Sabina Sarajlija na čelu tog tužilaštva, jer nikoga do sada nisu procesuirali što se ovoga tiče. Za Selmu i Editu pet godina smo bili u sudnici, zajedno sam bio sa Amirom i Enesom. Tamo smo doživljavali ismijavanja advokata od toga što je ubio Selmu i Editu”, podsjetio je Memić.

Rekao je da zna šta čeka roditelje ubijene Spahić i koliko je bolno te da se danas sastaju Vlada i policija, ali da je to trebalo raditi prije nego se ovo desilo.

“Znam šta ih čeka i koliko će biti teško i koliko je bolno, građani su shvatili. Naročito padaju bijeli mantili, to je bila doktorica koja je trebala da pomaže i da spašava živote. Ovako završit zbog nekog divljaka, evo danas se sastaje i Vlada i policija. Što se nisu sastajali i jučer i prije mjeseci prije godinu, da se ovo ne dešava. Nemoj da se sastajemo kad se desi”, rekao je Memić sa protesta.

Poručio je kako će vlasti naći kratkoročno rješenje ali da se moraju naći ozbiljan rješenja i da se ne sastaju samo kada se desi nešto, i onda to traje dva ili tri dana i zaboravi se.

Najnovije

Smajić očitao lekciju Forti: Služeći interesima Srbije i Hrvatske ugrožavate suverenitet vazdušnog prostora i sigurnost BiH!

Delegat Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Džemal Smajić izrazio je...