Musa puca od samopouzdanja: Imam nešto što nema niko na ovom draftu

Preporučujemo

Naš mladi košarkaš Džanan Musa je sinoć odradio trening sa Indiana Pacersima, a nakon njega je američkim novinarima rekao da je prethodne tri sezone igrao sa mnogo starijim igračima, pa mu to neće predstavljati problem u NBA.

Također Musa je govorio o Jusufu Nurkiću koji mu je mnogo pomogao, te o tome kako je gledao NBA utakmice u Evropi uprkos velikoj vremenskoj razlici.

- -

– Igrao sam u Evropi prethodne tri godine sa puno snažnijim i starijim igračima tako da to nije problem, rekao je Musa i dodao da je razgovarao mnogo sa našim još jednim NBA igračem Jusufom Nurkićem.

– Razgovarao sam mnogo sa Nurkićem koji mi je mnogo pomogao. Rekao mi je kako sve funkcioniše, kako da pričam sa novinarima, kako da pristupam treningu i još mnogo stvari.

Američke novinare je zanimalo zašto se košarkaš Cedevite baš sada odlučio za odlazak u najjaču ligu svijeta.

– Želim da se razvijem, imam dovoljno talenta da pokažem NBA skautima da želim raditi jako i da moram postati igrač kakav želim da budem, poručio je Musa i dodao da je gledao NBA uprkos velikoj vremenskoj razlici.

- -

– Gledam NBA mnogo, svaku utakmicu koju mogu. U Evropi je velika vremenska razlika, utakmice su u tri ili četiri ujutro tako da nemamo šansu da to gledamo uvijek, ali sam ustajao u to vrijeme kako bih gledao NBA utakmice.

Džanan je pun samopouzdanja pred predstojeći draft, te je poručio da se nada da će pokazati skautima da je sposoban igrati na vrhunskom nivou.

– Nadam se da ću kako vrijeme bude odmicalo pokazati da sam sposoban da igram na vrhunskom nivou. Radim naporno, imam talenat i samopouzdanje za koje mislim da ga niko nema na ovom draftu.

Za kraj Musa je rekao da ga inspiriše Manu Ginobili, te da mora ojačati kako bi bio spreman nadmetati se na vrhunskom nivou, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...