Mušić zatražio zakazivanje vanredne sjednice Parlamenta

preporučujemo

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić zatražio je zakazivanje vanredne sjednice ovog doma povodom Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Kako je Mušić kazao za N1, uputio je urgenciju Vladi FBiH da do petka hitno dostave u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, a sjednica bi se trebala održati 10. jula.

Mušić je zamolio sve zastupnike da planiraju svoje prisustvo na vanrednoj sjednici.

Rok koji su demobilisani borci dali vlastima za održavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se našao Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja istekao je danas u 12 sati.

Nazil Velić, jedan od predstavnika demobilisanih boraca, koji se duže od godinu nalaze u kampu u Sarajevu kazao je danas ispred Parlamenta Vlade FBiH da ih niko od nadležnih danas nije sačekao unutar zgrade kako bi pregovarao s njima o zakazivanju sjednice na kojoj bi se našao i zakon koji se tiče prava boraca.

“Na protokolu smo obaviješteni da ništa nije stiglo što se tiče Vlade Federacije i mi, kao što smo najavili, u narednim danima idemo na organizovanje protesta”, kazao je Velić, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

Afera s nabavkom medicinske opreme u RS-u: Maske nabavljane za 0,36 KM, a prodavane za 6,90 KM

Zloupotrebama u vezi s nabavkom medicinske opreme u RS-u, tokom pandemije virusa korona, pričinjena je šteta entitetskom budžetu koja...