Muškarac koji je ubijen na Vilsonovom šetalištu je ranio Benjamina Delalića 2013. godine

Preporučujemo

U Sarajevu je danas došlo do nove pucnjave, ovoga puta sa smrtnim ishodom.

Na Vilsonovom šetalištu je, prema nezvaničnim informacijama medija, ubijen 38-godišnji Anel Kršo. U njega je pucao Nihad Sarajkić, koji je sam pozvao policiju, te se predao.

- -

Kako su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćili, pucnjava se desila oko 16.50 sati.

“Tom prilikom smrtno je stradao jedan muškarac, čiju je smrt na mjestu događaja konstatovao ljekar Zavoda hitne medicinske pomoći. Muškarac koji je upotrijebio oružje je pod kontrolom policije. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS”, saopćili su.

Nezvanično, Sarajkić je u Kršu ispalio 16 metaka.

Motivi ovog zločina još se utvrđuju. Postoje određene spekulacije da je ubijeni, koji je nedavno izašao iz zatvora, upućivao prijetnje Sarajkiću, da bi sve kulminiralo današnjom pucnjavom, međutim, to zvanično još niko nije potvrdio.

- -

Kršo je inače od ranije poznat organima gonjenja, ali i javnosti.

Osumnjičeni za ubistvo nepoznat je javnosti, za razliku od ubijenog Krše, koji je povratnik u činjenju krivičnih djela, iako se, nakon što je odležao kaznu za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine, zbog čega je, zajedno sa preminulim Alenom Grbom osuđen na 18 mjeseci zatvora, činilo da se povukao iz kriminalnih voda.

On je presuđen za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine u Olovskoj ulici u naselju Hrasno.

On je tada osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva.

 

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...