Muškarac primio dvije različite vakcine protiv korone, ima nesvjestice i tegobe

preporučujemo

Antić iz Vranja je primio dvije različite vakcine protitv koronavirusa te je u razgovoru za srbijanske medije istakao da još osjeća tegobe i da planira podići optužbu protiv medicinskih sestara jer misli da su one napravile grešku.

Antić je prvo 28. januara primio Pfizerovu, a u drugoj dozi 18. februara kinesku Sinopharm vakcinu. S obzirom na to provest će se unutrašnje mjere i kontrole u Zdravstvenom centru Vranje.

“Bio sam baš loše. Malo me je prošlo, ali me još bole grudi i imam svako jutro nesvejstice kada se probudim, a ponekad mi se to desi i tokom dana. Neurolog mi je propisao lijekove, njih pijem, pored svoje terapije koju koristim zbog dijabetesa”, ispričao je Antić za Telegraf.rs.

Dodao je da ga državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek zove svaki dan kako je i obećao, te da su mu dolazili i iz Doma zdravlja u posjetu, kao i to da se za njegovo zdravlje interesuje i gradonačelnik Vranja.

Smatra da su grešku u njegovom slučaju napravile medicinske sestre.

“Nisu gledale kada su unosile podatke. Ja sam dao doktoru karton, on je njima proslijedio jer one rade na računaru. Nisu obratile pažnju na ono što piše u kartonu, a mogle su sigurno vidjeti koju sam vakcinu primio. Doktor je, što je najtragičnije, moj prijatelj s kojim sam se zapričao i eto šta se dogodilo. Tog dana nije čak bilo ni gužve, bio sam jedini”, naveo je.

Naglasio je da još ni sa kim konkretno nije razgovarao o tome da li će podnijeti tužbu za ovaj događaj, ali da radi na tome.

I epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je za ovaj slučaj kazao da se desilo nešto što nije smjelo i nije moglo da se desi da su poštovane procedure.

Inače, Stručnjaci iz republičkog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa bili su danas u Vranju gdje je održan sastanak sa predstavnicima lokalnog Štaba za vanredne situacije i zdravstvenim radnicima.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...