Muškarcu koji je svirepo ubio radnog kolegu određen jednomjesečni pritvor

Preporučujemo

Osumnjičenom za svirepo ubistvo mladića Ariela Bogdanovića u Banjoj Luci, Daliboru Mandiću određen je jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

– Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci je dana 5. 12. 2022. godine, u predmetu broj 11 0 K 033201 22 Kpp 3, odredio pritvor prema osumnjičenima D. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u trajanju do mjesec dana, te se isti ima računati od dana i časa lišenja slobode počev od 3. 12. 2022. godine od 03.00 časa, a najduže po ovom rješenju može trajati do 3. 1. 2023. godine do 03.00 časa- saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

Mandić je nakon intenzivne policijske potrage u subotu pronađen i uhapšen u kući na Starčevici gdje se krio nakon što je u banjalučkom naselju Borik na smrt izbo 28-godišnjeg mladića u blizini Studentskog doma i Nestro pumpe.

Najnovije

Turskoj prijeti i snježna oluja, Turkish Airlines otkazao više od 230 letova

Loši vremenski uvjeti, uključujući snijeg i temperature ispod nule, ometaju napore spasilaca koji pokušavaju izvući ljude iz ruševina. Hladan i...