Muzaferija: Presretna sam, nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se u BiH nešto promijeni!

Preporučujemo

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je najbolji rezultat našeg skijanja u historiji Svjetskog kupa osvojivši u Crans Montani (Švicarska) četvrto mjesto u spustu. Za plasman na podij nedostajalo joj je samo 11 stotinki, a do uspjeha je stigla sa startnim brojem 28.

Nakon velikog uspjeha skijašica iz Visokog se oglasila poručivši kako je presretna i dodavši da je ovo samo početak velikih stvari u karijeri.

- -

“Pozdrav svim gledateljima, upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu. Stvarno sam presretna, drago mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo blizu podija, samo 11 stotinki. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata”, rekla je bh. skijašica i dodala:

“Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra”, zaključila je Muzaferija.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu.

Tačnije, sa novih 50 bodova sada je 23. spustašica svijeta sa 69 bodova, tačno 300 manje od liderke Gut-Behrami.Muzaferija: Presretna sam, nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se u BiH nešto promijeni!

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...