Muzičari iz BiH i Hrvatske snimili bajramsku pjesmu “Miris ljubavi”

preporučujemo

Grupa muzičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja uveliko priprema velikimuzičko-scenski spektakl “Most” udružila je svoje snage u kreiranje novog pothvata.

Pjesma posvećena Bajramu upravo je izašla iz radionice vrijednih muzičkih znalaca koji su muzičko nadahnuće crpili iz teksta “Miris ljubavi” poznatog bosanskohercegovačkog književnika Fahrudina Kučuka.

Bajramska pjesma “Miris ljubavi” je inspirarana radošću zajedništva i povezivanja čistih duša jer “božanska ljubav” spaja a ne razdvaja, kako pjesma kaže.

Izvođači su okupljeni pod nazivom “Band Aid Most” i čine ih poznati hrvatski muzičari Jozefina Jurišić, Branko Fućak, Vivien Gallatta, Antonella Malis, SandraValenčić, Voljen Grbac, Aleksandar Valenčić, dok dječiju dionicu pjeva LauraValenčić.

Među njima kao izvođač ali i jedan od autora kompozicije je i popularni pjevač Amir Kazić Leo koji smatra da je rad na ovoj kompoziciji za njega bilo jedno sasvim novo i drugačije iskustvo.

“Upravo smo završili pjesmu naziva „Miris ljubavi“ koju je otpjevao „Band AidMost“ ekipa koj radi na predstojećem mjuziklu „Most“. Ista ekipa je uradila u decembru Božićnu pjesmu i onda smo Emir Kulenović, koji je komponirao Bozićnu pjesmu, i ja došli na ideju da uradimo i Bajramsku pjesmu. Ista ekipa će je i otpjevati što su svi izvrsno prihvatili i uradili. Ovo je posebna, drugačija mogu slobodno reći prelijepa pjesma sa tom tematikom i potpuno drugačija od svega na tu temu. Pred Bajram ćemo pjesmu premijerno pustiti u eter na radiostanice, a video spot ćemo premijerno predstaviti pred Kurban Bajram“, kaže Amir Kazić Leo.

Bajramska pjesma poručuje: “Pjevajmo pjesmu ljubavi, mira i nade. Sunce osmijehsada mami, dolaze nam bajramski dani. Bajram dolazi, Bajram u ljubavi. Radujmo se čiste duše, veselje je. Bajram dolazi, bajram u ljubavi, duše neka dijele mirisbožanske ljubavi!! Bajram nam dolazi!”

Autor teksta Fahrudin Kučuk ne krije svoje zadovoljstvo što je muzički tim iz Hrvatske odlučio napraviti pjesmu za Bajram i što je ona dobila boju, miris i energiju svakog čovjeka koji je na njoj radio.

– Napravili su pjesmu koja će se slušati dugo, siguran sam. Bajram je praznik kada kulminira ljubav koju nam je Stvoritelj svima spustio, a ova pjesma je puna ljubavi koja se svakim novim slušanjem širi, umnožava i dijeli. Presretan sam. Hvala ovim krasnim ljudima i izvanrednim muzičarima što ih je moj tekst inspirirao da naprave jednu “odu božanskoj ljubavi” koja nas sve povezuje bilo da se zovemo Aleksandar ili Fahrudin, Amir ili Marko, svi smo jedno ako su nam duše čiste i mirne, kazao je Kučuk.

Ko je do sada imao priliku poslušati pjesmu predviđa joj dugo trajanje i popularnost jer melodija zaokuplja na prvo slušanje, dok je tekst pjevljiv a izvedba u višeglasju donosi sa svakim taktom novu glasovnu priču.

Autor teksta je Fahrudin Kučuk, muzike Amir Kazić Leo i Emir Kulenović, aranžmana Aleksandar Valenčić. Gitare je svirao Amir Karalić, harmonika Marjan Krajna.

 

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...