Na ceremoniji 20.maja: IUS će dodijeliti počasni doktorat predsjedniku Turske Erdoganu

Preporučujemo

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdoğan,  tokom svoje radne posjete Bosni i Hecergovini, 20. maja u okviru posebne ceremonije posjetit će Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), te će ovom prilikom uvaženom državniku biti dodjeljen počasni doktorat Internacionalnogu univerziteta u Sarajevu, stoji u saopštenju IUS-a.

Prema europskoj univerzitetskoj tradiciji dodjela počasnog doktorata važan je događaj, a svaki počasni doktor osim časti i naslova prima na sebe čuvanje ugleda i dostojanstva Univerziteta. Ovim svečanim povodom, IUS kao visokoobrazovna institucija ima veliku čast dodjeliti ovo priznanje predsjedniku Erdoğanu kao priznanje za njegov sveukupni dosadašnji rad, za iznimne doprinose u izgradnji humanijeg društva, promociji dostojanstva, kulture dijaloga u Europi i u svijetu.

Ovim priznanjem, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu još jednom će potvrditi dobre historijske, društvene, kulturne i političke veze naših dviju zemalja.

Svečanost će se održati u Velikom amfiteatru IUS-a, a počasni doktorat predsjedniku Erdoğanu će uručiti v.d. rektora, prof. dr. Ahmet Yıldırım. U povodu dodjele počasnog doktorata, predsjednik Republike Turske, kratko će se obratiti uvaženim gostima, profesorima i studentima.

(Index.ba)

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...