Na GP Rača oduzeto 200 tableta ekstazi

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u subotu su oduzeli 200 tableta ekstazi na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Otkrivene su u prtljažniku prilikom granične kontrole Seata, bh. registarskih oznaka. Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet opojnih droga“, lišen je slobode bh. državljanin D.J. (1997.).

On se kao suvozač nalazio u pomenutom vozilu i izjavio da su tablete njegovo vlasništvo, namijenjene za daljnju prodaju. Predat je Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Istog dana službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo GPBiH oduzeli su 13 tableta ekstazi i manju količinu marihuane od H.Š. (1997.) i maloljetnog A.E. koji su kontrolirani u graničnom pojasu na području Bihaća. O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Lišen slobode zbog više krivičnih djela

Službenici JGP Kamensko juče su lišili slobode E.Ž. (1980.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuju Policijska uprava Travnik zbog krivičnog djela „razbojnička krađa“, Općinski sud u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zbog teške krađe.

Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na MGP Kamensko i predat službenicima Sudske policije Kantona 10 Livno.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...