Na granici BiH uhapšene tri osobe po potjernicama

Preporučujemo

Službenici JGP Gradiška danas su prilikom ulaska u BiH lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Za državljanina Švicarske I.L. (1946.) ustanovljeno je da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Kontroliran je na prijelazu Gradiška i predat je službenicima PU Gradiška. Na prijelazu Gradina lišen je slobode L.N.I. (1997.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske bit će predat nadležnom organu.

- -

Dan ranije, službenici JGP Zvornik lišili su slobode N.S.A. (1985.), državljanku Bugarske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Interpol Sofija raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „pronevjera“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...