Na graničnim prijelazima otkriveno šest osoba za kojima su tragali sudovi i policija

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 26.12.2018. godine lišili su slobode J.H. (1984.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Skoplje raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, službenici JGP Orašje predali su bh. državljanina S.L. (1988.) službenicima Policijske uprave Doboj jer je utvrđeno da je za njim ova policijska uprava raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac. Pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje službenici pomenute jedinice lišili su slobode i A.A. (1968.) nakon što je ustanovljeno da je za njim PU Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin BiH predat je službenicima PU Zvornik.

- -

Službenici JGP Brod 26.12.2018. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili su slobode dvije osobe, državljane BiH i RH. Za M.M. (1992.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je za M.K. (1987.) utvrđeno da je za njim PU Travnik raspisao potragu zbog krivičnog djela „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. M.M. u toku dana bit će predat nadležnom organu, a M.K. predat je službenicima PU Travnik.

Službenici JGP Zvornik 26.12.2018. lišili su slobode M.S. (1988.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Državljanin Republike Srbije kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Najnovije

Bandić: Morali smo zakazati sjednicu i izviniti se građanima, Farisu, roditeljima i svim ubijenim

Klubovi Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Stranke za BiH početkom ovog mjeseca zatražili su održavanje hitne sjednice Skupštine...