Na graničnim prijelazima uhapšene četiri osobe

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Brod danas su lišili su slobode A.H. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

- -

Dan ranije službenici JGP Aerodrom Tuzla lišili su slobode R.K. (1996.) jer je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog djela „teške tjelesne povrede“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pri ulasku u BiH na MGP Uvac juče  je lišen slobode F.M. (1973.). Službenici JGP Višegrad graničnim provjerama utvrdili su da državljanina Republike Srbije potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“.

Na MGP Hum na izlasku iz BiH, službenici JGP Hum su juče lišili slobode bh. državljanina A.M. (1980.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. F.M. i A.M. predati su službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...