Na graničnim prijelazima uhapšene četiri osobe

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla juče su lišili slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na letu iz Kelna lišena je slobode bh. državljanka S.H. (1971.) jer je utvrđeno da je potražuju Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „utaja“, Okružno tužilaštvo u Doboju zbog prevare te Policijska stanica Živinice zbog krivičnog djela „krađa“.

Na letu iz Eindhovena lišen je slobode državljanin BiH i Republike Slovenije S.M. (1975.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“.

- -

Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom Kantonu.

Istog dana, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko lišeni su slobode B.K. (1972.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnih djela „lažno prijavljivanje“ i „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i A.M. (1975.) prema potrazi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“.

Službenici JGP Kamensko državljanina BiH i Republike Hrvatske B.K. predali su službenicima Sudske policije Kantona 10 Livno, a državljanina Švedske A.M. službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...