Na Grbavici sutra gostuje Atletico; Joldić: Preuzimamo ulogu favorita

Preporučujemo

Juniori Željezničara sutra u okviru Omladinske Lige prvaka dočekuju španski Atletico Madrid.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić.

- -

“Sa pripremam smo krenuli u decembru prošle godine. Odradili smo dio priprema u Makarskoj, imali tri dosta kvalitetne utakmice. U timu nema povrijeđenih igrača, a prije dva dana su nam se priključili igrači koji su bili na pripremama u Turskoj. Atletico je ekipa koja igra dosta agresivno na sredini terena, ali ja vjerujem u ove momke i bilo bi dobro da što bolje otvorimo utakmicu”, rekao je Joldić.

“Igranje na svom terenu nije prednost kada igrati protiv kvalitetne ekipe, ali sigurno je da igrači Atletica nisu igrali pred atmosferom kakva će biti sutra. Definitivno pokušavam da sklonim pritisak sa igrača, jedan od segmenata koji krasi ovu generaciju je da su jako pametni. Mi ćemo preuzeti ulogu favorita”, rekao je Joldić i dodao kako ekipa Atletica ima pet igrača koji su rođeni u 1999. godine, te da im je slabija strana defanzivni skok.

“Mi smo pokazali da smo dobri u ofanzivi, pokušaćemo to sutra primijeniti”, završio je Joldić.

Utakmica se igra u 16 sati. Cijene ulaznica iznose 5 KM za tribine sjever i istok, 3 KM za južnu stranu, te 10 KM za tribinu zapad.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...