Na KCUS-u prvi slučaj ugradnje uređaja za mikrostrujnu terapiju srca

Preporučujemo

U sklopu međunarodnog projekta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 58-godišnjem pacijentu ugrađen je uređaj za mikrostrujnu terapiju srca (Cardiac Microcurrent Therapy System C-MIC-II). Ovo je prvi put u historiji KCUS-a da je urađena ugradnja ovakvog uređaja.

Uloga ovog aparata je da kontinuiranom mikrostrujom određene frekvencije poveća srčanu snagu i dovede do poboljšanja srčane funkcije.

– Prema riječima prof. dr Nermira Granova, direktora hirurških disciplina, ugradnjom ovih uređaja bit ćemo u mogućnosti pomoći velikom broju pacijenata koji imaju oslabljenu snagu srca, na način da im se kroz ovu terapijsku mjeru značajno obnovi srčana snaga i oporavi srce – saopćeno je iz KCUS-a.

Prof. dr. Granov naglašava da je osim odličnih rezultata u svakodnevnoj praksi i zadovoljnih pacijenata, izuzetno značajno i učešće KCUS-a u internacionalnim multicentričnim intervencijskim kliničkim ispitivanjima uređaja i inovativnih terapijskih mjera.

Učešće u tako značajnim multicentričnim intervencijskim kliničkim ispitivanjima KCUS stavlja uz bok najboljih kliničkih centara u svijetu.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...