Na manifestaciji u Stuttgartu proglašeni najbolji literarni i likovni radovi učenika iz BiH

Preporučujemo

Centralni događaj na manifestaciji “Jedna si jedina – Bosna i Hercegovina” koja je održana u nedjelju, 17. jula 2022. godine u Stuttgartu bilo je proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova učenika i učenica za školsku 2021/2022. godinu. Radovi su prispjeli na tradicionalni konkurs Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori, sa sjedištem u glavnom gradu Baden-Württemberga, o temi “Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina”.

Prema odluci stručnog žirija kojim je predsjedavala profesorica Ajdina Bešić, prvo mjesto u kategoriji literarnih radova pripalo je pjesmi “Bosna” čija je autorica Belkisa Šljivić, učenica sedmog razreda JU Prva osnovna škola Živinice (BiH).

Drugo mjesto podijelili su radovi: “U amanet ostavi nam mati” i “Bosna, sreća moja”, čije su autorice Lejla Čajić iz Boblingena (Njemačka) i Amila Medić (13) iz Bosanske dopunske škole Coventry (Velika Britanija).

Treće mjesto zauzeli su radovi Adema Nuhića, učenika trećeg razreda iz Sindelfingena (Njemačka) i Eldara Vukalića, učenika trećeg razreda Bosanske dopunske škole Coventry (Velika Britanija).

Kod literarnih radova žiri je pohvalio i radove “Moja Bosna srebrna dolina”Elnura Mahmutbegovića iz Živinica i “Moja zemlja”Amila Medića iz Engleske.

Prema odluci stručnog žirija kojim je predsjedavao akademski slikar Samir Derviševićprvo mjesto osvojio je učenik petog razreda iz Stuttgarta Lejs Muhamed Omerović, polaznik Bosanske škole Stuttgart-Nord, drugo rad sestre i brata iz Frankfurta, Amre i Emira Mujovića, učenika petog i trećeg razreda, a treće Suana Bešić, sedmogodišnja djevojčica iz Mannheima.

Najnovije

KFC u Bosni i Hercegovini odabrao piletinu iz firme Ovako

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge KFC koji uskoro otvara svoje prve restorane u Bosni i Hercegovini je za...