Na najvećem biralištu u Banovićima nestalo struje, prekinuto brojanje

Preporučujemo

Na najvećem biračkom mjestu u Banovićima obustavljen je proces prebrojavanja glasačkih listića, odnosno glasova zbog nestanka električne energije.

Informacija je potvrđena za N1, a sve se desilo nakon zatvaranja birališta koje se nalazi u Osnovnoj školi Banovići selo u istoimenom naselju, došlo je do nestanka električne energije.

Riječ je o objektu u kojem se nalazi najveće biračko mjesto u Banovićima trenutno je u mraku, aktivirani su alarmi, a prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, trenutno ne postoji mogućnost prebrojavanja glasačkih listića, odnosno glasova.

U neposrednoj blizini Osnovne škole Banovići selo okupili su se mještani, a pored objekta se nalaze i policijski službenici.

Prema trenutno dostupnim infomracijama, na području općine Banovići do 15 sati na Općim izborima je glasalo 10.674 birača ili 52,69 posto. Pravo glasa imalo je okvirno 20.600 građana.

Najnovije

Oprezno danas! Meteorolozi izdali narandžasto upozorenje – pročitajte i prognozu do srijede

Meteorolozi su za danas izdali 'narandžasto upozorenje'zbog obilnih padavina koje se očekuju u BiH. Kako navode, obilnije padavine očekuju se...