Na području Bijeljine ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Preporučujemo

Istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, nalazi se na terenu u Bijeljini, gdje po nalogu tužioca, koordinira rad ovlaštenih službenih lica koja učestvuju u procesu ekshumacije.

Na lokalitetu groblja Palikuša u Bijeljini, ekshumirani su posmrtni ostaci jedne osobe i uzet je materijal potreban za DNK analizu i utvrđivanje identiteta nestale osobe.

Prema preliminarnim informacijama, najvjerovatnije se radi o posmrtnim ostacima jedne osobe bošnjačke nacionalnosti sa područja Brčkog, nestale u proteklom ratu.

Identitet nestale osobe bit će precizno utvrđen identifikacijom putem DNK analize, koja će se izvršiti u narednom periodu.

Rad ovlaštenih lica u procesu ekshumacije, koordinirao je istražilac Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije učestovali su predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, JKP Komemorativni centar Tuzla kao i policijski službenici MUP-a RS, PU Bijeljina, koji su osiguravali lokaciju i vršili krim-tehničku podršku.

Najnovije

Salkić: Ništa od nezavisnog RS-a, on će biti sve više ovisan od BiH jer je pred kolapsom

U samom jednom danu iz Banje Luke poslane su opasne poruke za opstanak Bosne i Hercegovine. Prvo je predsjednik Narodne...