Na području Brčkog i Bijeljine spriječeno krijumčarenje velike količine tekstilne robe

preporučujemo

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine u subotu su na području Brčkog i Bijeljine spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH.

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, u vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila, bh. nacionalnih oznaka, u privatni objekat.

U drugom, odvojenom slučaju, na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila, bh. nacionalnih oznaka, otkrili veću količinu odjevnih predmeta. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

– Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije Suda BiH, trojica bh. državljana su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe iz člana 215, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. Krivičnog zakona BiH – navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Dodaje se da je u toku rad na utvrđivanju porijekla, te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim krivičnim djelima.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...