Na pomolu novi sastanak Trumpa i Putina?

Preporučujemo

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u intervjuu u subotu kako očekuje da će planirani posjet Moskvi savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona dovesti do sastanka između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U intervjuu s političkim kolumnistom Hughom Hewittom obavljenim u petak a objavljenim na MSNBC-ju Pompeo je rekao kako Bolton planira  putovati u Moskvu u nedjelju ili ponedjeljak.

- -

“Mislim kako je vjerojatno da će se predsjednik Trump sastati sa svojim kolegom u ne tako dalekoj budućnosti nakon tog susreta”, rekao je Pompeo.

Ruski su mediji naveli da je Kremlj rekao u utorak kako ne postoje planovi za sastanak između Trumpa i Putina prije summita NATO-a u Bruxellesu 11-12 srpnja na kojem se očekuje Trumpovo sudjelovanje. Pompeo je rekao da u razgovorima s Rusijom Sjedinjene Države “nastoje pronaći mjesta gdje nam se interesi poklapaju, ali zaštititi američki interes tamo gdje ne”.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...