Na pomolu novi sastanak Trumpa i Putina?

preporučujemo

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u intervjuu u subotu kako očekuje da će planirani posjet Moskvi savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona dovesti do sastanka između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U intervjuu s političkim kolumnistom Hughom Hewittom obavljenim u petak a objavljenim na MSNBC-ju Pompeo je rekao kako Bolton planira  putovati u Moskvu u nedjelju ili ponedjeljak.

“Mislim kako je vjerojatno da će se predsjednik Trump sastati sa svojim kolegom u ne tako dalekoj budućnosti nakon tog susreta”, rekao je Pompeo.

Ruski su mediji naveli da je Kremlj rekao u utorak kako ne postoje planovi za sastanak između Trumpa i Putina prije summita NATO-a u Bruxellesu 11-12 srpnja na kojem se očekuje Trumpovo sudjelovanje. Pompeo je rekao da u razgovorima s Rusijom Sjedinjene Države “nastoje pronaći mjesta gdje nam se interesi poklapaju, ali zaštititi američki interes tamo gdje ne”.

Najnovije

U Posavskom kantonu gradit će se pogon za proizvodnju tortilja vrijedan 15 miliona eura

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića,...