Na pomolu rješenje: FIBA plaća čarter od Moskve do Perma?

preporučujemo

Čini se da je na pomolu rješenje slučaja u kojem se našao Košarkaški savez BiH uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

Kako smo već pisali, BiH će 25. februara u Permu u 15 sati igrati četvrti susret kvalifikacija protiv Rusije, a kako dva dana ranije u Sarajevu igramo sa Belgijom (20 sati), velika udaljenost, kratak rok između dvije utakmice, te teška materijalna situacija u kojoj se nalazi KSBiH stvorili su probleme čelnicima Saveza.

Opcija je bila i prolongiranje utakmice za ponedjeljak, zatim odigravanje u Moskvi, no ništa od toga se neće desiti.

Ipak, kako nam je jutros rekao direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević, čini se da se iznašlo rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

“Mislim da smo blizu rješenja, ali moramo sačekati potvrdu. Prema informacijama koje imam, za Moskvu ćemo ići komercijalnim letom i snositi troškove, a Međunarodna košarkaška federacija će nam obezbijediti čarter od prijestolnice Rusije do Perma”, rekao nam je Kovačević.

Podsjetimo, nakon dva odigrana susreta, Zmajevi imaju pobjedu i poraz u grupi E kvalifikacija. U prvom susretu u Sarajevu je pala Rusija (81:76), dok su igrači Duška Vujoševića u Francuskoj poraženi 65:84.

(M. I.)

Najnovije

Naša stranka od općinskog do državnog nivoa ‘upalila’ sve pogone za opstrukciju Centralne banke

I dalje je na čekanju izgradnja zgrade Centralne banke u Sarajevu u dijelu parka Hastahana. Nije tajna da je...