Na pomolu rješenje problema grijanja Zenice

Preporučujemo

ArcelorMittal Zenica ključan za projekt od najvećeg značaja za razvoj grada – Kao glavni akcionar i ključni pokretač projekta Toplana Zenica d.o.o., ArcelorMittal Zenica se raduje napretku koji je postignut u projektu.

Biju Nair – generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica

Generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica Biju Nair, kazao je ovim povodom: „Novi sistem grijanja koji će započeti sa radom u zimu 2020., konačno će zamijeniti upotrebu uglja za grijanje grada i dovest će do drastičnog smanjenja emisije SO2 u našem gradu. Godinama radimo na ostvarenju tog cilja i presretan sam što je prvi kotao već stigao u krug Kompanije. Ovo je važna prekretnica u projektu od historijskog značaja za Zenicu.”

Osim što je najveći akcionar, sa 50% udjela u projektu, ArcelorMittal je garant kreditnih sredstava od EBRD u iznosu od 41 milion eura kojima se osigurava potpuna realizacija projekta.

„Nadam se da će projekt i dalje napredovati prema planu i da neće biti negativnih utjecaja koji bi usporili odluku Nadzornog odbora ArcelorMittal Zenica za odobrenje preuzimanja kredita. Toplana Zenica i ArcelorMittal Zenica su u potpunosti međuovisne, i samo ćemo zajedno uspjeti u ostvarenju projekta od najvećeg značaja za razvoj grada”, zaključio je g Nair.

(Department za komunikacije i korporativnu odgovornost AMZ)

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...