Na prijedlog Stranke za BiH Tursunović isključen iz Kluba koalicije Moja adresa Srebrenica

preporučujemo

 

Salko Tursunović nije više član Kluba Moja adresa Srebrenica u Skupštini Općine Srebrenica.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio danas smijenjeni predsjedavajući Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

– Imali smo sastanak Kluba, dijela Kluba koji je danas napustio sjednicu, nas pet, da se očitujemo nakon moje smjene i da zauzmemo neki stav. Prvo što smo učinili jeste da smo dali jasnu poruku da Tursunović nije dio naše politike i isključen je iz Kluba koalicije Moja adresa Srebrenica na prijedlog Stranke za BiH, stranke čiji je Tursunović član – kazao je Duraković.

Istakao je da je Tursunović isključen jednoglasno, te da su donijeli i nekoliko drugih odluka.

– Opredijeljeni samo da dalje zajedno nastupamo, da dajemo podršku svim onim Bošnjacima koje je ovaj Klub predložio na određene pozicije i funkcije i pozvali smo naše srpske kolege da se vrate civiliziranom dijalogu u okvire legitimnih Bošnjaka a ne pojedinaca koje oni izvlače iz našeg Kluba, dakle oni nisu legitimni da zastupaju Bošnjake, oni mogu zastupati svoj interes neki ali bošnjačka se politika vodi u Klubu koalicije Moja adresa Srebrenica i to može biti tako ili nikako – kazao je Duraković.

Istakao je da Tursunović sada samostalno djeluje zajedno sa srpskom većinom koja ga je predložila i imenovala na poziciju predsjednika Skupštine Općine Srebrenica u ime Bošnjaka.

 

 

Najnovije

Cijene krompira i kupusa i do tri puta više nego prošle godine

Jesenja sjetva ove godine bit će skuplja za više od sto posto. Poskupjeli su sjeme, mineralno đubrivo i sredstvo...