Na putu Konjic- Sarajevo: Oduzeto 200 kg duhana vrijednosti 30.000 KM

Preporučujemo

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikacije Konjic-Sarajevo,  oduzeli su 200 kg duhana tržišne vrijednosti 30.000 KM.

Službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, Sektora kriminalističke policije,  na osnovu operativnih saznanja, na putnoj komunikaciji Konjic-Sarajevo, pronašli su i izvršili privremeno oduzimanje 200 kg rezanog duhana. Rezani duhan bio je namjenjen za prodaju na crnom tržištu KS-a, a isti nije bio obilježen akciznim markicam UINO BiH. Vrijednost privremeno oduzetog duvana se procjenjuje na cca 30.000 KM.

U svojim dnevnim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UINO BiH koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD. Uspješnom radu naših službenika doprinose u velikoj mjeri  znanja, vještine i iskustva stečena tokom pohadjanja brojnih specijističkih obuka i treninga pod pokroviteljstvom EXBS programa.

Protiv lica od kojih je oduzet rezani duhan, ovlašteni službenici UIO BiH pokrenut će odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...