Na Rači otkriven falsificirani dokument Bugarske

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 4. septembra 2019. godine, otkrili su falsificiranu ličnu kartu Bugarske prilikom granične kontrole stranog državljanina na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Daljnjim radom, na drugoj liniji graničnih provjera, službenici ove jedinice našli su originalni dokument, na osnovu kojeg je utvrđeno da se radi o državljaninu Republike Turske. Kontroliran je u vozilu marke Volvo, bugarskih nacionalnih oznaka.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Službenici JGP-a Gradiška, 3. septembra 2019., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška. E.T. (1995.) je lišen slobode jer ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „krađa“, dok je B.M. (1989.) lišen slobode jer ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. E.T. je predat službenicima Sudske policije Odžak, a B.M. službenicima Sudske policije Banja Luka.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...