Na zagrebačkom aerodromu uhvatili Brazilku sa skoro kilogram kokaina u želucu

preporučujemo

Državljanka Brazila stigla je u Hrvatsku s progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom, što je otkriveno prilikom rentgenskog snimka na aerodromu, zbog čega je završila u bolnici u Zagrebu, a danas je odvedena u pritvor.

Droga je težine oko 990 grama, a cilj je bio dalja preprodaja. Postoji sumnja da je dvadesetosmogodišnja državljanka Brazila stigla na zagrebački aerodrom 3. oktobra avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona.

Prilikom carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je urađen rentgenski snimak abdomena koji je pokazao veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah nakon toga, osumnjičenoj je radi zaštite njeznog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Dok je boravila u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca, te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih kokainom, koje je prethodno progutala u Brazilu.

Zagrebačka policija danas je završila kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom, a potom je predata u pritvor. Protiv nje je podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Pročitajte:  Hrvatski ministar potvrdio da su njihovi policajci tukli migrante i tjerali ih u BiH

Najnovije

Šta se dešava u FSBiH: Još uvijek nisu objavljena imena sudija za meč Borac – Tuzla City

Zaostala utakmica 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Borca i Tuzla Cityja zakazana je sutra...
Pročitajte:  U Hrvatskoj se ukida 3.000 bankomata?