Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Preporučujemo

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini Novi Grad.

Prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom izgrađeno u poslijeratnom periodu u Sarajevu, otvoreno je 15. aprila ove godine. Ideja o izgradnji strelišta nastala je prije četiri godine,a otvoreno je krajem aprila ove godine. Do sada je ovo mjesto posjetilo na hiljade osoba. Strelište se nalazi na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, a izgrađeno je prema savremenim propisima.

Svi strijelci koji su učestvovali na ovom turniru iskazali su posebno zadovoljstvo što je grad Sarajevo postao bogatiji za strelište kakvo nema region, čak ni Evropa.

Osim takmičara iz BiH tu su bili učesnici iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Više od 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regiona nisu krili oduševljenje uslovima za natjecanje na ovom sportskom poligonu. Prema ocjeni brojnih učesnika koji dolaze i izvan Bosne i Hercegovine, strelište Žuč pruža najbolje uslove za takmičenje i trening od svih na kojima su do sada boravili. Općina Novi Grad bila je ponosni domaćin – napisao je načelnik Općine novi Grad Semir Efendić, koji je najzaslužnij što je Sarajevo, ali i Bosna i Hercegovina dobila strelište urađeno po svim zadnjim standardima.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...