Načelnik Višegrada o napadu na povratnike: Ne treba praviti spektakl, Bošnjaci su dobrodošli i ovo je izuzetak

Preporučujemo

Načelnik Višegrada Mladen Đurević se danas sastao sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlidom Hurtićem i kazao kako su Bošnjaci dobrodošli u Višegrad i pozvao organe da riješe ovaj slučaj i da se oni koji su to počinili privedu pravdi.

“Ponavljam, u ovom slučaju ne dovodim u pitanje nacionalnu osnovu. Potpredsjednik Skupštine Višegrada je iz reda Bošnjaka, svakodnevno smo u komunikaciji, ja sam inače geodeta po struci tako da sam sva ta sela obišao i sve te ljude lično poznajem. Nikakvih problema nema ovdje u našoj općini i ja ovo stvarno ne bih generalisao. Ovo je jedinstven slučaj i vjerujem da se ovo više neće ponavljati u narednom periodu. Kad se vratimo zadnjih 20 godina ovakvih slučajeva gotovo da nije bilo”, kazao je Đurević.

Dodao je da su Bošnjaci dobrodošli u Višegrad i da treba da se osjećaju sigurno.

“Pozivam sve novinare da ne prave spektakl od ovoga. Bošnjaci su uvijek dobrodošli u Višegradu, žive na svojim imanjima. Pozivamo organe da riješe ovaj slučaj i da se oni koji su to počinili privedu pravdi”, istakao je Đurević.

Načelnik Višegrada je pozvao na mir, toleranciju i suživot.

“U toku je i praznik Bošnjaka koji zajedno trebamo proslaviti u miru prije svega, a ostalo će sve biti kao što je i do sada”, poručio je Đurević.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...