Nagodili se sa tužilaštvom iz Srbije: Protjerano šest hrvatskih huligana koji su pravili haos na pumpi

Preporučujemo

Šest od 13 hrvatskih navijača nagodilo se sa tužilaštvom, priznalo krivicu za uslovnu kaznu i protjerivanje iz Srbije.

Sporazum o priznanju krivičnog djela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već protjerani iz Srbije.

- -

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na kazne od šest mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine i mjeru protjerivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već protjerani iz Srbije.

Ostalih sedam navijača “Torcide” koji se terete za krivično djelo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedjelju zbog opasnosti od bjekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo Tužilaštvo.

- -

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog “Hajduka”, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Također, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 400 KM, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sjekire.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...