Najavljeni protesti policije u KS: Pozivamo vlast da se uozbilji

preporučujemo

Na osnovu Odluke Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo (KS) sa sjednice održane 17. januara 2020. godine, objavljeno je saopćenje za javnost koje se odnosi na aktuelnu situaciju u KS povodom neusvajanja Budžeta za 2020. godinu ili odluke o privremenom finansiranju.

Saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

– Poznato Vam je da Skupština KS nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju KS za period 1. januar 2020. godine do 31. marta 2020. godine, te da je 16. januara 2020. godine prekinuta sjednica Skupštine KS i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima KS, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada.

Upravni odbor Sindikata policije KS donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou KS.

Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou KS održati nakon donešene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20. januara 2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta.

U koliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policje KS donijet će se Odluka o organizovanju štrajka.

Sindikat policije KS ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u KS da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplaćuje iz budžeta KS.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...