Najavljeni protesti u Sarajevu: “Izađimo i izrazimo svoje protivljenje neradu”

Preporučujemo

Na Facebook stranici “Restart – konkretno, transparentno i dosljedno” najavljeni su protesti ispred Parlamenta BiH i Vijeća ministara za 22.11.2021. godine. Protesti će se održati od 15 do 17 sati, a organizatori su najavili da će uskoro objaviti i sve zahtjeve i uslove učešća.

“Izađimo i izrazimo svoje protivljenje neradu, kao i nedonošenju važnih odluka po pitanju sigurnosti i procesuiranje odgovornih za ovakvu situaciju. Da bi omogućili svima koji žele učestvovati u protestima (zbog epidemiološke situacije broj je ograničen na 300), pozivamo da nam se jave svi koji žele na isti datum u isto vrijeme da organizuju proteste u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine u oba entiteta, eventualno i šire (EU i SAD) da nam se jave”, istaknuli su organizatori.

- -

Ista grupa građana organizovala je mirne proteste ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kada su od visokog predstavnika Christiana Schmidta tražili da reaguje i zaštiti ustavno-pravni poredak BiH.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...