Najbolji prijatelji iz Zadra zajednički izvršili samoubistvo: Pozdrav domovini

Preporučujemo

Zadar je jučer potresla velika tragedija. U putničkom automobilu u blizini ovog hrvatskog grada pronađena su tijelca dvojice mladića. Jedan je imao 22, a drugi 23 godine. Bili su najbolji prijatelji.

Oni su izvršili samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil u šumi na Musaptanu i u njega proveli plin iz ispušnog sistema, prenosi Index.hr. Auto su obložili plastičnim kesama, a prije nego što su spojili plastičnu cijev na auspuh i proveli je u auto pustili su muziku i napisali oproštajna pisma.

- -

“Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bit ćemo vaši čuvari gore na nebu”, napisali su mladići.

Mladiće je u jutarnjim satima u šumi pronašao pastir. Automobil je još uvijek radio, čula se glasna muzika, a pastir je prišao automobilu da vidi o čemu se radi. Kada je ugledao cijev koja je išla iz auspuha u automobil šokirao se. Automobil je bio zaključan, a mladići nisu davali znakove života.

“Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost počinjenja kaznenog djela”, ispričao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Samoubistvo je isplanirano. U automobilu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio perilice rublja. Bili su odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata.

- -

Prema pisanju Slobodne Dalmacije mladići su bili u depresiji, a prije tragedije jedan je na Instagramu napisao:

“Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio!”

Prijatelji kažu da su bili dobri mladići.

“Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije… Samo jedno znajte, da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti…”, napisali su prijatelji na Facebooku.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...