Najmanje 40 poginulih u saobraćajnoj nesreći u Ugandi

Preporučujemo

Najmanje 40 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći na sjeveru Ugande u kojoj su učestvovali putnički autobus, traktor i kamion, saopćeno je iz Crvenog krsta u subotu.

Iz policije su najprije kazali da je broj žrtava 19, ali Crveni krst je na svojoj službenoj Twitter stranici objavio da je u nesreći „izgubljeno više od 40 života“, javlja DPA.

- -

Ova nesreća se dogodila u petak naveče u blizini Kiryandongoa, oko 260 kilometara od prijestonice Kampala, rekao je portparol policije Emilian Kayima, dodajući da među poginulima ima i djece, prenosi Fena.

Autobus se „zaletio u traktor… i snažno ga udario, otkotrljao se i udario u kamion koji je prevozio pivo – kazao je Kayima u saopćenju.

– Timovi za evakuaciju neumorno rade kako bi spasili povrijeđene. Organizira se i podrška spasilačkim službama – dodao je Kayima, ne kazavši koliko je osoba povrijeđeno.

Autobuske nesreće su česte na cestama u Ugandi i obično se za to krive prebrza vožnja, vožnja u pijanom stanju i tehnička neispravnost vozila.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...