Najotrcaniji izgovori za preskakanje vježbanja

Preporučujemo

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je mrska jer tako je lako pronaći razlog za izležvanje ispred televizora uz već viđene filmove ili nove epizode omiljene serije.

Ovo su najčešći i najotrcaniji izgovori za nevježbanje. Sad kad ste ih osvijestili, prekrižite ih, obujte tene i krenite na vježbanje.

- -

1. Umorna sam

Najčešći izgovor za odlazak na nevježbanje svakako je umor. Uživanje u naslonjaču uz čašicu vina toliko je privlačnije, ali, onaj “osjećaj poslije” koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje, piše Zadovoljna.hr.

2. Imam… nekog… posla

Produženo i ponekad haotično radno vrijeme idealna je isprika za nemogućnost vježbanja. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim “uredskim” položajem, naše tijelo zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

- -

3. Ići ću sutra

Prava klasika od isprike. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sljedeće sedmice, ni idući mjesec.

4. Predebela sam

Ovim izgovor stvara se zatvoreni krug u kojem nikako ne možete profitirati. A ako mislite da će netko komenitrati vaša bedra, stražnjicu ili trbuh u dvorani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled.

5. Nisam obrijala noge 

Duge hlače na noge i spremni ste za vježbanje

6. Već sam vježbala

Ovo je već prilično otrcani izgovor. Iako tijekom dana obavljate mnogo aktivnosti, nijedna od njih nije vježbanje.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. To nije ni poželjno ni zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Jednostavno – nemojte!

9. Kolege s posla idu tamo

Nema goreg nego oznojena voziti bicikl pred svojim nadređenima. Toliko je mjesta u gradu u koje vaš šef sigurno neće dolaziti.

Najnovije

Obrnula se situacija: Maslac čak tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Mlijeko, mliječni proizvodi i meso nekada su bili namirnice po koje su zbog povoljnije cijene stanovnici Hrvatske redovno dolazili...