Najveća zaplijena narkotika u BiH do sada: U Istočnom Sarajevu pronađeno skoro tonu droge

preporučujemo

Postupajući pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, u suradnji sa MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su presretanje i zaplijenu oko 900 kg opojne droge marihuana-skunk, koja je zaplijenjena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizirana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko motorno vozilo, saopćeno je.

Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-“skunk”, upakovana u vise različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizirana na području BiH.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od 2 milijuna KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.

Tokom akcije uhapšeno je pet osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, prenosi N1.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala (čl.250 KZ BiH) i neovlaštenog prometa opojnih droga (čl. 195. KZ BiH).

Tokom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i saradnja između Tužiteljstva BiH i policijskih agencija koje su sudjelovale u akciji, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o...