Najveći infrastrukturni projekat Vlade KS: Most u Halilovićima djelimično u funkciji

Preporučujemo

Još u aprilu je iz Vlade Kantona Sarajevo saopćeno kako radovi na sanaciji mosta u Halilovićima počinju 29. aprila i da je rok za okončanje radova 30 dana.

Kasnije je ovo neispunjeno obećanje zamijenjeno prolongiranjem roka završetka radova za gotovo 60 dana, pa je tako izvođač radova najavio da će most u Halilovćima biti izgrađen do kraja mjeseca jula.

Međutim, 13. augusta izvođač radova kao krajnji rok najavljuje kraj mjeseca augusta.

Danas, 2. septembra, odnosno ukupno 126 dana nakon zvanično najavljenog početka izvođenja radova, most u Halilovićima je otvoren za saobraćaj. Međutim, apsurdno je kako most uprkos višestrukim obećanjima i najavama još uvijek nije dovršen, a kao takav predstavlja opasnost za vozače i pješake.

Trotoari na mostu, kao i zaštitna ograda još uvijek nisu završeni, a postavljena su i upozorenja za pješake. Tako je most djelimično otvoren za saobraćaj, a pješaci će morati pričekati.

U pitanju je projekat koji se može smatrati najvećim projektom Vlade Kantona Sarajevo u tekućoj godini, obzirom da su od brojnih najavljenih projekata Vlade građani mogli vidjeti jedino ovaj. Istina, iz Vlade je saopćeno kako se jedan dio projekata realizira noću, pa je moguće da ih zbog toga građani nisu vidjeli, iako uočljivih rezultata tih radova nije bilo ni po danu.

Podsjećamo, nadzor nad ovim radovima vrši Zavod za izgradnju KS, dok su glavni investitori projekta Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS.

U radove je uloženo ukupno 180.000 KM, a rok za izvođenje radova bio je mjesec dana.

 

(index.ba)

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...