Nakon otkaza Lopeteguiji: Hierro selektor Španije na SP-u u Rusiji

preporučujemo

Fernando Hierro bit će selektor fudbalske reprezentacije Španije na Svjetskom prvenstvu koje sutra počinje u Rusiji, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Španije, javlja Anadolija.

Hierro, direktor fudbalske reprezentacije Španije, na klupi ”crvene furije” na Mundijalu sjedit će umjesto danas smijenjenog selektora Julen Lopeteguija. Čelnici FS Španije uručili su mu otkaz jer je juče zvanično saopšteno da je Lopetegui novi trener Real Madrida, iako je u maju produžio ugovor za posao na funkciji selektora nacionalnog tima svoje zemlje.

Hierro će danas obaviti i prvi trening sa reprezentativcima u Rusiji, a u 17.30 sati po srednjeevropskom vremenu javnosti, tj. novinarima obratit će se na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Krasnodaru.

Španije će na SP-u nastupiti u grupi ”B” gdje će igrati protiv Portugala, Maroka i Irana. Špancima će prvi protivnik u petak, 15. jula, u Sochiju biti aktuelni prvaka Evrope, tim Portugala.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...